Mediation in Rotterdam biedt uitkomst in diverse conflicten

Bent u onverhoopt verwikkeld in een conflict waar u samen met een andere partij niet uitkomt? Dan kan mediation in Rotterdam bij INSA een uitkomst zijn. Wij streven er dagelijks naar om mensen te helpen met effectief communiceren. Ons team bestaat uit drie professionals met iedere hun eigen expertise. Indien de situatie daar om vraagt, schakelen wij ons ruime netwerk in om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Een oplossing voor alle partijen

INSA te Rotterdam is gespecialiseerd in mediation en conflictpreventie. Wij zijn ervan overtuigd dat er met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar een oplossing voor beide partijen kan worden gevonden. Een zelfgekozen oplossing is immers altijd beter dan de beslissing van een buitenstaander, omdat u op deze manier zelf de touwtjes in handen houdt. De mediator kan u helpen bij de volgende conflicten:

  • Arbeidsconflicten, bijvoorbeeld tussen werkgever en werknemer
  • Collectieve conflicten
  • Conflicten met meerdere partijen
  • Ingewikkelde/hardnekkige conflicten waar nog geen oplossing is gevonden

De mogelijkheden zijn wat dat betreft dus zeer divers. Alvorens wij beginnen met mediation in Rotterdam, wordt er eerst een intake georganiseerd. Hierbij worden de conflictpartijen geanalyseerd en wordt in kaart gebracht hoe personen elkaar onbewust prikkelen en aanzetten tot bepaald gedrag. Hierdoor krijgen wij helder in beeld hoe het conflict ontstaat en maken wij de problemen bespreekbaar. In de praktijk blijkt dat het proces sneller verloopt wanneer er wordt ingegaan op persoonlijke kwaliteiten. Hierdoor leren beide partijen beter begrijpen en herkennen hoe desbetreffende conflict is ontstaan. Een terugval wordt hierdoor vaak voorkomen!

Wilt u meer weteMediation Rotterdamn over mediation in Rotterdam bij INSA? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Contact      Workshops